Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

De schoenmaker

Gun schoenen een tweede ronde, weggooien is zonde!

Historie Schoenmakerij


De historie van onze schoenmakerij gaat terug naar 1964, toen opgericht door de Fam. Bakker aan de Meidoornstraat 5 in Emmeloord in het schuurtje achter de woning.


Enkele jaren later werd er door ruimte gebrek een stukje bijgebouwd, zo kon ook het machine park worden uitgebreid en ontstond er meer ruimte voor bijverkoop. Dit was in de begin jaren nogal sober en bestond voornamelijk uit schoenpoets, veters en een paar aktetassen.


Op 1 augustus 1991 hebben wij de Schoenmakerij overgenomen met het voornemen om op een nieuwe locatie verder te gaan. Deze werd al snel gevonden en op 11 November 1992 was de opening van ons nieuwe pand aan de Zeeasterstraat 21 in Emmeloord.


Er was nu ruimte ontstaan om het assortiment uit te breiden en een totaal pakket voor schoen verzorging  aan te bieden. Dit is inmiddels in 2013 totaal gerestyled met een complete nieuwe lijn van Woly schoenverzorging producten en ook de nieuwe veterkast bied plaats aan ruim 200 soorten veters.


Ook zijn wij gestart met een sleutel service voor het bijmaken van ondermeer huis, fiets, boot en caravan sleutels, maar ook een Mercatus sleutel is bij ons te kopieren.


Een klompen rek met een grote sortering klompen, deze is later vervangen door een tassen molen met verkoop van dames tassen.


Om de schoenen beter te kunnen repareren en sneller te kunnen werken hebben we een doornaai machine (om de zool aan de schoen vast te naaien) aangeschaft, er zijn schoenen die origineel zo zijn gemaakt . Doordat we nu sneller kunnen werken zijn uw schoenen meestal de volgende dag klaar.

In 1999 is een lijmtafel en reactiveer apparaat aangeschaft, dit om schadelijke stoffen en dampen in de winkel te voorkomen.


Op de foto links de Heer en Mevrouw Bakker, genomen in 1991.

 

Openingstijden

  • Ma13:30 - 17:30
  • Di8:30 - 17:30
  • Wo8:30 - 17:30
  • Do8:30 - 17:30
  • Vr8:30 - 17:30
  • Za8:30 - 12:30
  • Tussen12:30-13:30 Gesloten